Кой е най-харесваният политик? Вижте!

Всички партии ще изгубят при нови парламентарни избори

Кой е най-харесваният политик? Вижте! | StandartNews.com

Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас, следва го Христо Иванов, който е удвоил подкрепата за себе си през последния месец. Това заяви Добромир Живков от Маркет линкс, който представи по Би Ти Ви данни от проучване, платено и реализирано съвместно от агенцията и телевизията сред 1059 души между 21 и 28 юли чрез лично интервю и онлайн анкета.

Трифонов получава 33% одобрение, а Иванов - 24 %. Мая Маянолова е с 22 %, след нея е Бойко Борисов с 20%, подкрепян безапелационно само от твърдия електорат на партията. Лидерът на БСП Корнелия Ниновя е с 19%, а Мустафа Карадайъ с 8%.

Ако има нови предсрочни парламентарни избори, ще загубят всички партии, а избирателната активност пада с 10% в сравнение с преди месец, обясни социологът.

Според данните от проучването Има такъв народ ще получи 20,7% подкрепа от гласуващите, ГЕРБ 18,1 на сто, БСП 16,4%, а Демократична България 15,7 на сто. Дистанцията е в рамките на социологическата грешка, подчерта Живков. ДПС има 8,8 на сто, а ИБГНИ - 4,9 процента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай