Ковачка: Ще засилим работата в комисиите, които БДЦ получи

Ковачка: Ще засилим работата в комисиите, които БДЦ получи | StandartNews.com

„Вътрешните размествания на нашите представители в парламентарните комисии, няма да предизвикат каквито и да е сътресения в работата на тези комисии. Обратно, ние ги предприемаме единствено с идеята да се оптимизира работа в тези комисии – да има повече прозрачност и да се вземат колективни решения за нашите позиции по важни въпроси. Самото решение за тях е прието при спазване на всички правила и принципи на парламентарната практика и с необходимото болшинство в групата". Това заяви съпредседателят на партия Български демократичен център след като в петък депутатите от БДЦ заеха местата на колегите си от „Народен съюз" в няколко от парламентарните комисии.

Стефан Кенов вече е Председател на комисията за Българите в чужбина на мястото на Румен Йончев, а Росен Петров смени Явор Хайтов във вътрешната комисия.

„Разговорът за промените в комисиите винаги е вървял паралелно с този за името на групата", уточни Ковачка. „След като колегите приеха нашите искания за промени в комисиите, виждате, че и промяната на името е факт. Това не можеше да се случи на по-ранен етап, тъй като „Народен съюз" е партия от съвсем скоро и тъй като бяха на лице юридически проблеми, свързани с присъединяването на БАСТА към тях. Ние самите имаме интерес името на групата да бъде променено, за да може всеки от нас да има възможност да идентифицира в публичното пространство своите тези, тъй като те понякога са твърде различни. Български демократичен център ясно е заявил своята ориентация на национално отговорна партия, подкрепяща стабилността и развитието на страната чрез провеждане на реформи", бе категорична тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай