Костов: Приказките за избори на есен вкарват хората в апатия

Костов: Приказките за избори на есен вкарват хората в апатия | StandartNews.com

София. Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че партията ще подкрепи правителство, което "има компетентност и решителност, и е в състояние да изведе страната от кризата". Това заяви Костов в ефира на бТВ. Той допълни, че приказките, че тези избори не са важни и ще има нови избори наесен, вкарват хората в апатия.

"ДСБ ще подкрепи правителство, което съдържа силни антикризисни мерки. Такова правителство е възможно – България е имала такова правителство. Най-силното нещо, което може да изкара страната от кризата е националният консенсус", смята Костов.

"За да се въздигне страната, ако говорим за големи стратегически неща, България не трябва да строи АЕЦ "Белене", а например пътят София-Видин-Дунав мост 2. Този проект е наистина стратегически, е мнението на Костов. Друг пример той даде с инвестициите за оползотворяване на водите – всяка капка вода трябва да се съхранява, стратегическо направление на България е да управлява добре своите води. Пристанище Варна-Запад е друг голям проект, който може да вдигне България на крака и да изпрати товари в центъра на Европа", посочи още лидерът на ДСБ.

"Хората са абсолютно единодушни по отношение на връщането на лиценза на Лукойл. Опитът да се наложи на контрол върху тръбата беше правилен, а пък поведението на съда създаде несигурност. Хората знаят какво е монопол, те реагират на нещата, които ги засягат", каза още Иван Костов, цитиран от БГНЕС.

"Ако на 12-ти май хората направят информиран избор ще помогнат да излезем от кризата, ако обаче останат безучастни и апатични, резултатът ще е съвсем друг", допълни Костов.

Той е на мнение, че приказките, че тези избори не са важни и ще има нови избори наесен, вкарват хората в апатия. "Има по-лошо от избори наесен, то е години на политическа нестабилност. Ще застанем зад това правителство, което има компетентност и решителност, и е в състояние да изведе страната от кризата. Това е отговорът ни в момента, каза още лидерът на ДСБ. Бизнесът в момента е изнудван, рекетиран, малтретиран – от МВР, от контрабандния внос, от това, че цели сектори на пазара са опустошени", допълни още Костов. /БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай