Костадинов предлага американския модел за главен прокурор

С мафиотски речник обясни ставащото в прокуратурата лидерът на "Възраждане"

Костадинов предлага американския модел за главен прокурор | StandartNews.com

С мафиотски речник обясни ставащото в прокуратурата лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него има разчистване на сметки в резултат на нарушена омерта, както става обикновено в мафията, каза той по повод скандала между главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов.

Според Костадинов в този казус жертви няма. "Това е класическа мафиотска междукланова война", допълни той.

„Към настоящия момент виждаме, че старото статукво, което беше основно с влиянието на ГЕРБ и ДПС в съдебната система, в момента се пропуква. Все още не се е срутило”, твърди председателят на „Възраждане”.

Той е скептичен, че главният прокурор ще бъде сменен. „Този човек няма да се даде без бой. Зад него стои Прокуратурата”, допълни Костадинов. По думите му изглежда, че след завръщането си  от САЩ, Гешев е получил политически гръб от чужбина.

Според Костадинов предложението на правосъдния министър Крум Зарков главният прокурор да може да бъде разследван от съдия на случаен принцип не е правилно. От „Възраждане” предлагат Националната следствена служба да има тази функция. Лидерът на партията е категоричен, че в България има закони, които обаче не се спазват. Той заяви, че функцията на главен прокурор трябва да изпълнява правосъдният министър, както е в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай