Костадинов обяви 2 успеха и 2 неуспеха

Лидерът на "Възраждане" каза кой отива на поправителен

Костадинов обяви 2 успеха и 2 неуспеха | StandartNews.com

Два знакови успеха и два знакови неуспеха на приключилото 48-о НС посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в заключителната си реч с последния пленарен ден.

Първият знаков успех е приетото единодушно решение, с което се задължи правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост, заяви Костадинов. По думите му това е доброто на този неустойчив парламент. Това нямаше да се случи, ако имаше стабилно правителство и стабилно мнозинството, добави Костадинов.

Вторият успех на това Народно събрание е буквално преди минути, каза председателят на "Възраждане", визирайки приетата днес Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония. "Не е безпрецедентно, но е много рядко срещано обединение около национален интерес и защитата на българската кауза в Македония, на историческата истина за Македония, на българите в Македония", отбеляза Костадинов.

Като знаков неуспех той посочи за пореден път неслучилата се съдебна реформа, саботирана по думите му още по-знаково от тези, които са я превърнали в свое политическо знаме и символ верую. Другият знаков неуспех на това НС е знаков за демокрацията като цяло, коментира Костадинов. Той посочи, че инициативата на "Възраждане" за референдум за запазване на българския лев не е получила подкрепа от останалите политически сили в парламента.

Днес това Народно събрание (НС) приключва краткия си живот и в това няма нищо лошо, защото когато се разпусне, съдбата на България отново зависи само и единствено от българския народ, каза Костадин Костадинов.

От "Възраждане" приветстваме това, че ще имаме възможност за пети поправителен изпит, каза той и отбеляза, че изборите, когато не са редовни, а извънредни, са поправителни изпити за политиците и за народа, заяви Костадинов. И добави, че българските медии са криви огледала и че партията му се опитва да покаже истината на българите.

Костадин Костадинов не се съгласи, че няма диалог в НС. "Диалог има, но няма чуваемост, няма разбираемост - коментира той. Когато парламентът изчерпа своята чуваемост и разбираемост, единственото нещо, което ни остава, е да се обърнем към другия парламент - към народа, към хората по улиците", посочи лидерът на "Възраждане".

Затова той отбеляза, че от три седмици хиляди доброволци събират подписи за референдум. Когато в парламента не става, големият парламент на улицата ще направи това, което е необходимо, коментира Костадинов. Той посочи, че за първите три седмици са събрани 153 хиляди подписа и очаква до края на срока да съберат поне 600 хиляди подписа.

България се пробужда в момента и това е един от най-добрите моменти на политическата криза, смята Костадинов. Според него няма нищо лошо в изборите. Това, че в този парламент не се създаде правителство е може би един добър знак към избирателите, които иначе нямаше да приемат "политическото кръвосмешение", което трябваше да се случи, за да има такъв кабинет, който щеше да е неустойчив, коментира лидерът на "Възраждане".

Според него по-доброто решение са изборите, към които отиваме на 2 април. Изборите са начинът да бъде преодоляна всяка една политическа криза, смята той.

Българите са държавата, не депутатите, не министрите, не президентът, не който и да било, не медиите или т.нар. граждански организации - българският народ в неговата целокупна цялост, шарен, разнолик, но мъдър и силен, заяви още Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай