Кошлуков не приема вот на 11 юли. Защо?

Хората ще гледат футбол, написа шефът на БНТ

Кошлуков не приема вот на 11 юли. Защо? | StandartNews.com

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се обяви срещу избори за парламент на 11 юли. Той алармира в социалните мрежи, че предсрочните парламентарни избори ще съвпаднат с финала на европейското първенство по футбол.

"Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по футбол, ЕВРО 2020. БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал и полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност.

И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти. Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи", написа Кошлуков в социалните мрежи.

БНТ е длъжна да отразява обстойно изборния процес. Съчетанието с ангажиментите на телевизията с тези по отразяването на европейското по футбол ще създаде сериозни трудности на БНТ.

Евро 2020 ще се проведе в 11 града в 11 различни европейски страни от 11 юни до 11 юли 2021 г. Това е второто европейско първенство, в груповата фаза на което играят 24 отбора, и първото, което се провежда не на територията на една или две съседни държави, а на 11 стадиона в 11 града от 11 национални асоциации на УЕФА. Домакини ще бъдат Санкт Петербург, Амстердам, Баку, Будапеща, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Рим, Мюнхен и Севиля. Миналата година европейското първенство беше отложено заради пандемията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай