Корнелия Нинова осъмна върху кран в мина

Корнелия Нинова осъмна върху кран в мина | StandartNews.com

Годеч. В 7 часа тази сутрин народният представител от Коалиция за България от София област и председател на социалната комисия в НС Корнелия Нинова посрещна деня заедно с нощната смяна миньори, които си тръгваха и дневната, които поеха изкопните работи в мина „Станянци" в Годеч. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Силно съм респектирана от труда на тези хора. За тях няма жега, няма студ. Работят на открито и на -10 градуса и на +30. Длъжни сме да осигурим работа на мините. В сектора са заети 80 000 души, по данни на синдикатите", каза Нинова. От своя страна миньорите изразиха удовлетворението си, че мина „Станянци" отново работи, след като близо година беше затворена.

До момента са назначени нови 48 работника и има запаси за 10 години работа. Народният представител Корнелия Нинова увери миньорите, че правителството и НС ще продължат с усилията да стабилизират сектора и да гарантират работните им места. Нинова запозна работниците и с приетите промени в Закона за безопасни и здравословни условия на труд, които гарантират на миньорите сигурност и защита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай