Контрера: Как Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин, а майка му е "чистокръвна македонка"

"Предизвиквам Васил Терзиев да отговори има ли македонска нация и българите фашисти ли са?"

Контрера: Как Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин, а майка му е "чистокръвна македонка" | StandartNews.com

"Как лицето Зографски от листата на ПП-ДБ за София е българин, а майка му е „чистокръвна македонка“? Предизвиквам Васил Терзиев да отговори има ли македонска нация и българите фашисти ли са?"

Тези въпроси задава Карлос Контрера в профила си във Фейсбук, след като получи отговор от ЦИК, че лицето Андрей Зографски от листата за общински съветници от ПП-ДБ (Спаси София) е български гражданин. Казусът възникна, тъй като Зографски е син на Солза Горчева – виден политик в РС Македония. Тя е известна с антибългарското си говорете и с твърденията, че българите са фашистки окупатори. Същата г-жа твърди, че е „чистокръвна македонка“, бори се за македонско малцинство в България и твърди, че в Македония няма българи.

Доколкото разбирам лицето Зографски е придобил българско гражданство по произход. В същото време родната му майка твърди, че в Македония няма българи... Кое от двете е вярно? Майката автентична македонка, синът чист българин, посочва очевидния антагонизъм на ситуацията Контрера.

Той се обръща към кандидата ат ПП-ДБ Зографски с конкретни въпроси:

Отрича ли се от думите на майка си, че българите са фашистки окупатор в Македония?

Отрича ли се от думите на майка си, че Иван Михайлов е фашист?

Отрича ли се от думите на майка си, че Вапцаров е македонец, а не българин?

Отрича ли се от думите на майка си, че в Македония няма българи?

Поддържа ли думите на майка си, че в България има македонско малцинство?

Съгласен ли е с думите на майка си че подпалвачът на българския клуб в Битоля - Ламбе, е национален герой?

Ние от ВМРО откриваме интересна закономерност при кандидатите на ПП-ДБ за София. И Васил Терзиев е наследник на висши офицери от ДС, а твърди, че е антикомуст и заклет демократ. Сега и Зографски твърди, че е българин и иска да управлява българската столица София, докато неговата майка разгръща агресивна антибългарска политика в сърцето на РС Македония - Скопие.

Ето защо и Карлос Контрера иска отговори от двамата. Кое е вярното - историческата родова истина или техните предизборни твърдения?

Длъжен съм да попитам и кандидата на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев дали той споделя тези виждания. Все пак той е приел Зографски да бъде част от листата му - дали смята, че в България има македонско мялцинство, например?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай