Контра: Властта уволнила 4000

Контра: Властта уволнила 4000 | StandartNews.com

София. Над 4000 души, главно ръководни кадри с над 20 години стаж, са били уволнени за пет месеца от началото на управлението на БСП и ДПС, заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ. Твърдението й дойде в отговор на изнесените преди дни данни, че ГЕРБ са изгонили 40 000 чиновници, докато са били на власт.

Караянчева бе категорична, че голяма част от уволнените от ГЕРБ всъщност са пенсионирани или са сменили работата. По нейни думи БСП и ДПС назначават областните си шефове на ръководни длъжности в държавни и общински компании. Караянчева посочи, че тъстът на един от депутатите от управляващата коалиция, както и областен шеф на БСП, са назначени в борда на ТЕЦ "Марица Изток 2". Ръководителят на ВиК в Смолян също е кадър на левицата. За финал Караянчева предложи и депутатът Александър Методиев да бъде назначен за директор на ЧЕЗ.

Янко Янков (ДПС) не отрече данните за уволнените чиновници, но подстави под съмнение тяхната компетентност. Спорът се разрази по време на дебатите за комисия "Калинки". В крайна сметка депутатите увеличиха с още два месеца срока, в който трябва да приключи работата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай