Константинов: ГЕРБ - 84 мандата, БСП - 39, ДПС - 38

Константинов: ГЕРБ - 84 мандата, БСП - 39, ДПС - 38 | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще влезе в парламента с 84 мандата, БСП – с 39 мандата, ДПС – с 38 мандата, РБ – с 23 мандата, ПФ – с 19 мандата, ББЦ – с 15 мандата, „Атака" и АБВ – с по 11 мандата. Това обясни математикът Михаил Константинов в сутрешния блок на ТВ7.

„Остава да видим колко депутати влизат във всеки избирателен район", каза той и изтъкна, че от разпределянето на мандатите по райони в 20 няма да има избран лидер.

„Българите наистина гласуваха малко, но средноевропейски", обясни Константинов и припомни, е вдигането на цените на тока помогна на Волен Сидеров да се върне отново на политическата сцена.

„Очевидно този път управление без ГЕРБ няма да има", категоричен бе Константинов. Няма как останалите партии да се коалират без ГЕРБ.

„Смятам, че е добре за държавата първите три партии, без да участват във формална коалиция, да подкрепят управлението", посочи още той.

Бойко Борисов най-вероятно ще бъде премиер, но това е опасно за него. Той иска да става президент, но няма ресурс да бъде премиер за 2 г., а после да стане президент, каза математикът, цитиран от БГНЕС.

Ако Борисов се съгласи да бъде премиер краткосрочно, то може би ще има шанс за поста на президент, коментира още Михаил Константинов.

Не се ли стигне до принципно съгласие между лидерите на осемте партии, то те ще си отидат по мъчителен начин от управлението, а положението за хората ще става все по-тежко, прогнозира Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай