Кои гласове се преляха на Ваня Григорова

Профил на избирателя според образованието

Кои гласове се преляха на Ваня Григорова | StandartNews.com

 

46% от гласувалите за Антон Хекимян на първия тур са избрали кандидата на БСП/ Левицата Ваня Григорова на втори тур, а 38% кандидата на партньорите на ГЕРБ във властта - Васил Терзиев.

Това показват данните на "Алфа Рисърч" за профилите на избирателите на балотажа.

На първия тур на 29-ти октомври, кандидатът, издигнат от ГЕРБ Антон Хекимян беше на трето място и получи 17,83% от гласовете. 

Подкрепа за Ваня Григорова е дошла и от гласували на първи тур за кандидата на "Възраждане" Деян Николов - 84%. Над 50% от гласувалите за Ивайло Вълчев от "Има такъв народ" са подкрепили Григорова, а 25% от вота на първия тур за Вили Лилков, издигнат от "Синя София" е отишъл при кандидата на БСП.

Подкрепата за Васил Терзиев е дошла от хора (98%) гласували за него на първи тур, но и 66% от подкрепили кандидата на "Синя София" Вили Лилков. Близо 40% от гласувалите за Антон Хекимян са гласували за Терзиев.

76% от хората с висше образование са гласували за Васил Терзиев, а 69 % за Григорова. Почти равен е и делът на избирателите със средно образование, които са дали вота си и за двамата - 23 % за Терзиев и 27 за Григорова. За кандидата на БСП са гласували 4 % от хората с основно образование.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай