Кого простреля с оръжието секретарят на президента - Нинова или Радев

Депутатът от "БСП за България" Явор Божанков веднага реагира

Кого простреля с оръжието секретарят на президента - Нинова или Радев | StandartNews.com

Словесната престрелка между БСП и прездента Румен Радев се ожесточава.

Депутатът от "БСП за България" Явор Божанков веднага реагира на публикуваното в събота от президентския секретар Димитър Стоянов факсимиле, част от документ, в който става въпрос за преносочване на оръжейна пратка от Афганистан към Украйна, евентуално от Министерство на икономиката.

Божанков видя в акцията злонамереност и обвини Стоянов, че с тези внушения компрометира президента, тъй като документът бил стар - още от времето на служебното правителство.

"Секретарят на президента  Димитър Стоянов простреля Радев. При това жестоко.

Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа пише "Министерство на икономиката". Т.е. документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява се преименува на "Министерство на икономиката и индустрията", парира Божанков намека, че Нинова не говори истината, когато твърди, че няма изнесен "нито един патрон" за Киев.

Човек на Радев разби Нинова, показа документи за оръжие за Украйна

"Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките", коментира още в профила си Божанков, пише dir.bg.

Депутатът от гражданската квота в "БСП за България" обобщава: "Днес президентът заяви, че К.Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля.

В опитите си да стрелят обаче, улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си. Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни конвенции и договори, но става жертва на политичско поведение, което вече граничи с неприкрита злоба".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай