Човек на Радев разби Нинова, показа документи за оръжие за Украйна

Явор Божанков от БСП обаче смята, че човекът е „прострелял жестоко Радев”

Човек на Радев разби Нинова, показа документи за оръжие за Украйна | StandartNews.com

Димитър Стоянов - главен секретар на президента Румен Радев - предизвика буря снощи, като показа във Фейсбук профила си част от документ, в който пише, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Афганистан към Украйна.

Публикацията дойде в отговор на думите на вицепремиера Корнелия Нинова и нейния началник на кабинета Калоян Методиев, че държавният глава разпространява лъжи, а целта му била свалянето на кабинета.

В поста си Стоянов пише: „Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“.

Реакция дойде от депутата от БСП Явор Божанков. По думите му секретарят на президента е „прострелял жестоко Радев”.

„Публикувал е няколко реда текст и внушава, че се изнася оръжие от Афганистан за Украйна. Но не е обърнал внимание, че в документа пише „Министерство на икономиката“. Т.е., документът е от служебния кабинет на Радев. Защото министерството, което Нинова оглавява, се преименува на „Министерство на икономиката и индустрията“, отбелязва той.

„Ако не беше злонамерен, можеше да попита и шефа на ДАНС (назначава се от президента) какви сделки има. В комисията по оръжия присъстват двама представители на ДАНС, тоест двама представители на президента. Те първи проверяват и подписват сделките”, допълва Божанков.

„Днес президентът заяви, че К. Петков опитал да стреля по него, но уцелил Нинова. Стоянов и той опита да стреля. В опитите си да стрелят обаче улучват само обикновения българин, който чака повишаването на доходите си. Улучват и българската военна индустрия, която спазва всички международни конвенции и договори, но става жертва на политическо поведение, което вече граничи с неприкрита злоба”, категоричен е депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай