Четвъртък,

Кънев убеден, че ДБ плюс Петков&Василев ще е номер 1

От: Стандарт -
426
Кънев убеден, че ДБ плюс Петков&Василев ще е номер 1
A
A
A

„Демократична България” и новата формация на бившите служебни министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев могат да се преборят заедно за първото място. Тази убеденост изрази евродепутатът от ДБ Радан Кънев пред Нова телевизия. 

По думите му каквото и да стане, отношенията трябва да бъдат партньорски. "Моето мнение остава непроменено – грешно ще бъде да се изпусне шансът за първото място", коментира Радан Кънев. 

Относно новата формация на Кирил Петков и Асен Василев, Кънев подчерта, че ги вижда като съмишленици. Той припомни, че партията ги е подкрепила като министри и им е дала отлична оценка за тяхната работа като служебни министри.  

„Видимо е, че те имат подкрепата, самочувствието, а и опита на хора от бизнеса, които разбират стойността на екипа, на дисциплината и на съвместната работа. Беше ясно, че те ще създадат собствена политическа сила. След това е времето за разговори с „Демократична България” и новата формация, за да се вземе решение кое е най-разумното – общо или отделно явяване на двете формации на парламентарни избори”, коментира Радан Кънев. 

Той се надява, че на лидерско ниво ще се проведат достатъчно задълбочени разговори, за да се прецени дали тази възможност е най-добрата от гледна точка на обществения интерес. Според Кънев обаче коалиция между ДБ, новата формация и ГЕРБ е невъзможна. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията