Вторник,

Кметът на Белица с визия пред Брюксел за селските райони

От: СТАНДАРТ -
380
Кметът на Белица с визия пред Брюксел за селските райони
A
A
A

Необходими са повече финансови средства и овластяване на селските райони, за да ги направим привлекателни за бизнес и за живеене. Това заяви кметът на Белица Радослав Ревански по време на 148-ата Пленарна сесия на Европейския Комитет на Регионите. Тя се провежда на 26 и 27 януари 2022 г. онлайн. Не нея Радослав Ревански взе отношение от страна на българската делегация в Комитета относно Дългосрочната визия за селските райони на Европейския съюз.

Ревански заяви, че устойчивото социално-икономическо развитие на селските райони е неразривно свързано със съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги. Въпреки постигнатия напредък през последните години, текущият анализ на ситуацията в България показва, че техническата и социална инфраструктура в селските райони е все още в незадоволително или в лошо състояние.

За подобряване на ситуацията безспорно са необходими финансови средства, но също така и промяна в цялостното обществено настроение към селските райони.

Селските райони имат сериозен потенциал, който може да бъде развит и използван в тесен диалог и сътрудничество между институции, както и други заинтересовани страни, действащи на съответната територия, заяви Ревански.

Основни докладчици по темата бяха Дубравка Шуица, заместник председател на Европейската комисия и Януш Войчеховски, европейски комисар по въпросите на земеделието.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички