Кметски син подлуди полицията. Бой, пистолет и арест

Иван Белишки отново се забърка в неприятности и влезе в ареста

Кметски син подлуди полицията. Бой, пистолет и арест | StandartNews.com

Кметски син подлуди полицията. Униформените в столицата задържаха отново 23-годишния син на кмета на Панагюрище Никола Белишки(ГЕРБ) - Иван, заради отправени заплахи, съобщи БНР.

Арестът е извършен на ул. "Нишава", след като по-рано днес от партия "Възраждане" обявиха, че техният депутат Стоян Таслаков е бил нападнат и заплашван от Иван Белишки с пистолет. От партията твърдят още, че общо двама народни представители от "Възраждане" са били заплашвани от кметския син.

От СДВР потвърдиха за ареста. Случаят се разследва.

Междувременно в профила си във Фейсбук депутатът Стоян Таслаков написа: "Добре съм, справих се с нападателя. Той има повече поражения".

Иван Белишки пък отрича да е заплашвал някого с убийство и твърди, че арестът му е "по поръчка" на "Възраждане".

Не съм заплашвал. Стоян Таслаков ме удари пред входа, има камери, чакаме досъдебното, заяви пред бТВ кметският наследник. На въпроса защо е с наранявания, Иван Белишки отговори, че е бил бит от Таслаков и маскирани лица.

пръв съобщи лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. “Преди месец и половина - два двама наши народни представители бяха заплашвани от едно лице, криминално проявено, за което впоследствие се оказа, че има и сигнали от областната дирекция на МВР в Кюстендил за това, че го издирват. Обявяват го за издирване на 7 декември, Все още не е хванат, въпреки че научаваме, че се разхожда съвсем свободно в родния си град Панагюрище”, обясни Костадинов. И запита дали има чадър над Белишки, без да споменава имена. Заплахи за живота си е получавал депутатът Климент Шопов от същата партия, стана ясно в края на ноември. Тогава на него му бе наложена охрана от държавата.

В края на април м.г. кметският син бе задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот и за нанасяне на телесна повреда на полицай, а месец по-рано Иван Белишки запали руското знаме в центъра на София.

През март 2021 г. пък кметският син беше арестуван, след като помете с джипа си паркирани коли в центъра на Панагюрище и се вряза във витрина на магазин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай