Кметът на Долна Оряховица оцени добрата комуникация

Кметът на Долна Оряховица оцени добрата комуникация | StandartNews.com

Над 150 жители на Долна Оряховица присъстваха на среща–разговор с кандидат–депутатите на ПП ГЕРБ за Великотърновска област. Кандидатът за 42–то Народно събрание и депутат от предходния парламент Мирослав Петков припомни на хората, че през последната година и половина по време на управлението на ГЕРБ са одобрени изключително важни проекти за общината и изрази увереността си, че и за вбъдеще общини като Горна Оряховица ще могат да кандидатстват за развитие на селските райони и ще има възможност населените места да подобрят значително развитието си.

Кметът на град Долна Оряховица подчерта, че за 10 годишния си опит като градоначалник за пръв път през мандата на ГЕРБ е имал възможност да получи разбиране за проблемите на населеното място. "През последната година и половина, откакто Община Горна Оряховица избра кандидатът на партия ГЕРБ Добромир Добрев за кмет, комуникацията между населените места изключително се подобри" - каза Григор Минков.

Мирослав Петков подчерта, че финансовата стабилност на държавата е от изключителна важност за сформирането и работата на бъдещото правителство. В момента държавата е финансово стабилна. "Една държава е като едно семейство – не може в това семейство месечно да влизат примерно 800 лева, а то да харчи 900. Тази финансова стабилност, която постигна правителството на ГЕРБ, ще ни даде възможност през следващия мандат да стимулираме бизнеса и да увеличаваме доходите", каза Петков.

Кандидат-депутатите акцентираха върху значението, което ще имат европейските средства за следващия програмен период и възможността те да стигнат и до най-малките населени места. Жителите на Долна Оряховица поставиха въпроса за бъдещето на училището в града. Кандидатът за народен представител Любомира Попова каза, че един от приоритетите на ГЕРБ, заложен и в следващия програмен период, е създаването на нова оперативна програма „Наука и образование". Тя ще предостави 1 млрд.лв., които ще бъдат разпределени в седем приоритетни оси и ще дадат достъп на всички деца до по-добро и качествено образование, тъй като по тази програма ще могат да кандидатстват не само общини, но и училища.

Освен Мирослав Петков, в срещата взеха участие и колегите му от великотърновската листа на ГЕРБ Савадор Ганчев и Станислава Стоянова, както и кметът на Община Горна Оряховица Добромир Добрев. Бяха обсъдени и темите за неосъществилата се концесия на Летище Горна Оряховица и нейното възобновяване през следващия мандат и възможностите за стимулиране на икономиката в района след завършване на магистрала „Хемус" до края на 2017 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай