Ключова среща на Денков с Хакан Фидан. Решенията

Затвърдиха добрия политически диалог между двете държави

Ключова среща на Денков с Хакан Фидан. Решенията | StandartNews.com

Източник: МС

Министър-председателят акад. Николай Денков се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан, който е на официално посещение в София. Това съобщиха от Министерския съвет на официалната си страница във Facebook. 

В разговора акад. Денков и Хакан Фидан затвърдиха добрия политически диалог между двете държави. Българският премиер и турският външен министър бяха категорични, че отличното сътрудничество трябва да продължи и в областта на сигурността и стабилността в региона. Общите действия в борбата с нелегалната миграция и ползотворните контакти между отговорните институции на двете страни са ключови не само за Югоизточна Европа, но и за цяла Европа. 

В хода на срещата беше изтъкнато желанието и от двете страни за задълбочаване на връзките в сферите на търговията, транспорта, енергетиката, иновациите и културата между България и Турция, информираха още от Министерския съвет.

По време на посещението си министър Хакан Фидан се срещна и с вицепремиера и външен министър Мария Габриел, по чиято покана е у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел с ключова новина за Турция

България винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя европейския път на Турция, заяви Габриел на пресконференция след срещата. От своя страна министър Фидан обясни, че стокообменът между България и Турция надхвърли седем млрд. долара и обърна внимание, че има желание да се постигнат десет млрд. възможно най-скоро.

Президентът Румен Радев също проведе среща с министъра на външните работи на Република Турция. Пред него държавният глава заяви, че разширяването на транспортната, енергийна и дигитална свързаност между България и Турция ще допринесе за икономическото развитие, стабилността и сигурността не само на двете страни, но и на цяла Европа. Хакан Фидан също определи като приоритет задълбочаването на свързаността между двете държави.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи