Кирилов: Кандидатурата на Захариева е достойна за подкрепа

Кирилов: Кандидатурата на Захариева е достойна за подкрепа | StandartNews.com

Целият Министерски съвет, с изключение на премиерът Борисов пристигна за гласуването на кандидатурата на Екатерина Захариевав Народното събрание.

„Нямаме притеснение. Смятаме,че предложението на МС ще бъде подкрепено. Кандидатурата на Екатерина Захариева е достойна за подкрепа", заяви за Нова телевизия Данаил Кирилов от ГЕРБ относно гласуването на кандидатурата на Екатерина Захариева за поста правосъден министър. Той обясни, че познава лично Захариева, дори са работили заедно.

„Ценя професионалните й качества. Смятам, че тя е един прекрасен избор", коментира още Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„Кандидатурата на Захариева е финала на мини политическата криза, която се разрази в управлението. Тя демонстрира най-слабите места в управляващата коалиция, а именно липсата па посока в управлението. Захариева е кандидатура на президента. Дали е лошо или добро, ще видим. Засега провалът е очевиден. Досега президентът живееше в сянката на тази реформа, но се изживяваше като неин вдъхновител. Днес те двамата с премиера Борисов обещаха да дадат повече справедливост чрез съда на българското общество. Ще видим какво ще се получи", коментира Валери Жаблянов от БСП.

„Ако Захариева бъде избрана, тя трябва да бъде гарант за връщането на диалога между трите власти", коментира Светослав Белемезов от АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай