Кирил Петков скочи за Шенген! Какво е казал на Рюте

Написа гневен коментар във фейсбук

Кирил Петков скочи за Шенген! Какво е казал на Рюте | StandartNews.com

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, коментира съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) и бивш премиер Кирил Петков в профила си във Фейсбук.

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, припомня той новината от днес.

Петков отбелязва, че преди седмица открито е разговарял с нидерландския министър-председател Марк Рюте и е настоял да се отчетат решителните стъпки, които последното редовно правителство на България е предприело, както и обвързващите ангажименти по Плана за възстановяване и устойчивост за осигуряване на върховенство на правото и решителна борба с корупцията.

Подчертах готовността на ПП да работи за тези цели, независимо от позицията ни в парламента, както и за гарантиране на сигурността на границите ни, допълва Петков, съобщава БТА.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, съобщава медията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай