Кирил Петков направи голямо признание пред народа

Изтъкна водещата роля на ДПС

Кирил Петков направи голямо признание пред народа | StandartNews.com

„Следващата година може да погледнем с оптимизъм, това ни даде конституцията. Ние вече може да претендираме, че сме направили реформа, която е одобрена извън границите на страната. Доволен съм от промяната“. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в ефира на bTV.

Той коментира думите на президента Румен Радев, относно изнасилването на Конституцията.

„Доста агресивни думи на президента. Не искам да влизам в критика. Тези думи не бяха честни към неговите избиратели. Промяната в съдебната система и чувството за безнаказаност бяха променени.

Хората отвън виждат, че тези неща не са измислени. Радев осъзнава много добре, че създадохме политическа конкуренция, която е много добра за системата”, каза Кирил Петков.

И допълни: „Алтернативата на това управление беше поредица от служебни кабинети. Но избирателите ни сложиха там. Искаше ни се да контролираме всичко, но стигнахме до паритет. Същото е било и при ГЕРБ”.

Ежедневието беше много трудно, но постигнахме резултати. За първи път имаме толкова прозрачен бюджет. Няма нищо скрито. И ние и ГЕРБ решихме всичко да си го напишем и сложим открито в бюджета. Сега не трябва един министър в някоя тъмна стая дали ще даде пари на някоя община. Пуснахме лампите в стаята. Инфлацията е паднала под 6%, а доходите са между 10-15%.“, каза още Петков.

За фактора ДПС в приемането на промените той заяви: „ДПС трябваше да бъде там. В преговорите за Конституцията нямаше голяма опозиция. Аз очаквах, че ще има по-голям отпор от ГЕРБ и ДПС. Ще видим когато започнем да пълним институциите с хора. Трябва да изберем професионалисти.

Двете формации казваха колко са недоволни от един или друг. Но нямат достатъчно сила. Както и ние. Беше очевадно. Карахме се на първия ред, но накрая в момента нито един министър не може да има политическа сигурност. Това непрекъснато вдигане на напрежението не дава на нито един министър да си помисли за корупция. Трябва да е пълен глупак.

Сега ни предстоят регулаторите и едва тогава ще стигнем до ротацията на премиерския пост“.

Накрая Кирил Петков се обърна с призив към народа. „Побъркахме ви от драми през последните 6 месеца. Вземете си въздух за 2-3 седмици. Резултатът е на лице и е за тяхно добро. Има такъв самоконтрол“, заяви Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Popeye
преди 4 месеца

Предател и лъжец

Откажи
преди 3 месеца

За Румен Радев! За Вл. Вл. Путин! За България! За Русия! Проклинаме Кирил Петков и Петко Петков-баща, Тъпата ГАБРИЕЛ/Проститутка и не е българка/,гнома, Магарев, предателя комунист още на 19 години Б. Борисов, ПУЕВСКИ и ДъПъСъ,плъха Денков,Бойкикиев, Ахмед Доган,ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС,И, ДА, НОВА ГОДИНА ще има приветствие от Президента Румен Радев!И, ДА престъпниците Кирил Петков, гнома ,Магарев, Габриел, плъха Денков ще върнат Паметника на Съветската Армия..Поняли ПРЕДАТЕЛИ !))!

Откажи
Стефан Радев
преди 4 месеца

Участвайте в коледната томбола на Амазон. Лично аз спечелих безплатен смарт часовник: https://cutt.ly/Tombola

Откажи