Сряда,

Кирил Петков лично звъни по телефона. Как убеждава за отлюспване

От: Стандарт -
3010
Кирил Петков лично звъни по телефона. Как убеждава за отлюспване
A
A
A

Депутатът от ИТН Ива Митева разкри, че Кирил Петков лично звъни по телефона, за да убеждава членове от парламентарната група да се отлюспят. 

"До колкото разбирам, при преговорите преговарят с останалите парламентарни групи. В същото време звънят персонално на депутати от ИТН. Смятам, че е обидно, когато се обръщат към останалите парламентарни групи да ги канят, а към нас като към отделни народни представители. Ние сме в процедура, в която президентът връчва мандати на парламентарни групи и не е сериозно да се търсят отделни народни представители, заяви Ива Митева от ИТН в ефира на bTV. 

По принцип незаивисими народни представители няма, това са представители, нечленуващи в парламентарни групи, подчерта тя. 

Натискът, лъжата се превърна в нормално нещо, за разлика от говоренето на истината, последователността на действията, спазването на законите и институциите са признаци на анормалност, каза още Митева.

Тя потвърди, че от "Продължаваме промяната" звънят персонално на всички депутати от ИТН, за което вчера съобщи Слави Трифонов. 

"На мен ми звъняха онзи ден. Звъни лично премиерът в оставка Кирил Петков. Вдигнах му, разговарях с него. Не искам да навлизам в тези разговори, иска да се видим, да поговроим, да ни обяснят някои неща.

Постът на Слави е точно реакция на тези звънения. Разбрах, че на колеги, които са се обаждали, са се опитвали да  кажат, че Слави е непочтен. Хвърляне на обиди в пространството не е добре. Нека да извадят доказателствата, фактите и да ги сложат на масата. И ние чуваме много неша, но не ги казваме в пространството", разкри тя.  

"Казват, че трябва да се направи нещо, да вярваме, че те са промяната, че са искани с поведението си и ние не сме на страната на истината. Аз не го вярвам. Грозно е, непочтено е по този начин да се пристискат народни представители. Чух, че се използват семействата им, търсят се факти, с които да се уязвят", продължи Митева. 

"Ако някой иска да разговаря с нас, ние сме отворени за разговори. Те искат да разговарят на групички, да търсят лагери , единоборства. Надявам се все още да сме единни", каза още депутатката от ИТН, разкривайки мръсната игра на Кирил и Асен. 

Митева коментира и отцепването на Виктория Василева.

"Не съм разговаряла с Василева. Това е право на личен избори. Всеки има прано на него, той е много труден. Изпитвам тъга и разочарование към много от  колегите, но твоа е тяхно решение, за което трябва сила", каза тя. 

Коментирайки разпада на структурите на ИТН и отцепниците, Митева каза: "Може би трябваше да разговаряме помежду си, да се срещаме, да търсим допирни точки, но не съм вярвала, че има толкова много хора с амбиции, че искат да се изявят. Когато човек иска да се покаже, той може да го направи дори сред многото. Така са решили, така са направили". 

При евентуални избори имаме право да дадем  втори шанс на ПП, но те не ни дават да им го дадем, подчерта Митева.

"Ние сме отворени към всички. Мисля, че сме много предвидим партньор. За нас честната игра е на първо място. Избирателната активност ще е много ниска. Смятам, че един следващ парламент ще е още по-фрагментиран и много по-труден за работа. Трябва да се направи всичко възможно, за да се сформира кабинет в този парламент - дали с първия мандат, дали с третия мандат. Не са основните проблеми на хората КПКОНПИ и съдебната власт. Има по-важни проблеми", каза още тя

"Ще отидем на разговори и ще ги изслушваме, ако получим покана. Трябва да започнем бавно да правим обединението в момента. Емоциите са много шумни. Трябва да отстъпи частното и да тръгнем към общото", каза Митева в отговор на въпрос какво ще правят ИТН, ако получат покана за разговори за съставянето на правителство. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички