Неделя,

Христо Иванов вдигна завесата. Отношенията с Кирил и Асен?

От: СТАНДАРТ -
3328
Христо Иванов вдигна завесата. Отношенията с Кирил и Асен?
A
A
A

Разговорите с "Продължаваме промяната" вече започнаха и вървят добре. Това съобщи в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той повдигна завесата за отношенията в новата голяма коалиция, която Кирил Петков нарече "добрите сили".

"Ние залагаме на едно много по-умерено поведение, те са много по-енергични. Това се харесва на едни хора, на други не се харесва. Номерът е да съвместим тези две неща. На миналите избори това по някакъв начин сработи, но недостатъчно, за да осигури първия мандат“, допълни Христо Иванов.

Въпросът е да имаме първия мандат, за да сме ние тези, които налагаме дневния ред, каза Иванов.

„Мандатът, който получих от Националния съвет на „Да, България“, е насочен върху задачата да осигурим управляемост на страната. Ние сме изключително обезпокоени, че в тази трудна ситуация България продължава да няма правителство. На нея ѝ трябва демократично, смело реформаторско управление“, допълни Христо Иванов.

„Националният съвет ни даде мандат, за да може в следващия парламент ние да сме тези, които да формулираме дневния ред, да имаме максималния инструментариум да гарантираме, че наистина ще бъде излъчено парламентарно, а не президентско, демократично, смело реформаторско управление. Ние ще преговаряме с колегите, ще видим кой е най-добрият вариант“, каза още съпредседателят на „Да, България“.

По думите му реденето на листите няма да е спорната тема. Той обясни, че с "Продължаваме промяната" имат разлики, които са идеологически и програмни.

Ние данък „Нексо“ нямаме да плащаме, отбеляза още той:

"Видя се, че става дума за една абсолютно политически мотивирана акция на прокуратурата, пропагандна. Всичките им твърдения се разпаднаха в дните между появяването им и детонацията на този фойерверк и днешния ден. Само дето свършиха работата – дадоха допълнителен аргумент „Демократична България“ да не получи третия мандат, защото ги беше страх, че щеше да се получи управление", коментира Иванов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com