Христо Иванов вдигна завесата. Отношенията с Кирил и Асен?

Съпредседателят на ДБ посочи целите на новата коалиция

Христо Иванов вдигна завесата. Отношенията с Кирил и Асен? | StandartNews.com

Разговорите с "Продължаваме промяната" вече започнаха и вървят добре. Това съобщи в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той повдигна завесата за отношенията в новата голяма коалиция, която Кирил Петков нарече "добрите сили".

"Ние залагаме на едно много по-умерено поведение, те са много по-енергични. Това се харесва на едни хора, на други не се харесва. Номерът е да съвместим тези две неща. На миналите избори това по някакъв начин сработи, но недостатъчно, за да осигури първия мандат“, допълни Христо Иванов.

Въпросът е да имаме първия мандат, за да сме ние тези, които налагаме дневния ред, каза Иванов.

„Мандатът, който получих от Националния съвет на „Да, България“, е насочен върху задачата да осигурим управляемост на страната. Ние сме изключително обезпокоени, че в тази трудна ситуация България продължава да няма правителство. На нея ѝ трябва демократично, смело реформаторско управление“, допълни Христо Иванов.

„Националният съвет ни даде мандат, за да може в следващия парламент ние да сме тези, които да формулираме дневния ред, да имаме максималния инструментариум да гарантираме, че наистина ще бъде излъчено парламентарно, а не президентско, демократично, смело реформаторско управление. Ние ще преговаряме с колегите, ще видим кой е най-добрият вариант“, каза още съпредседателят на „Да, България“.

По думите му реденето на листите няма да е спорната тема. Той обясни, че с "Продължаваме промяната" имат разлики, които са идеологически и програмни.

Ние данък „Нексо“ нямаме да плащаме, отбеляза още той:

"Видя се, че става дума за една абсолютно политически мотивирана акция на прокуратурата, пропагандна. Всичките им твърдения се разпаднаха в дните между появяването им и детонацията на този фойерверк и днешния ден. Само дето свършиха работата – дадоха допълнителен аргумент „Демократична България“ да не получи третия мандат, защото ги беше страх, че щеше да се получи управление", коментира Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай