Христо Иванов си поиска третия мандат

Ще се опита да направи правителство

Христо Иванов си поиска третия мандат | StandartNews.com

Съпредседателят на Демократична България поиска третия мандат, след като днес най-вероятно Асен Василев ще върне празна папка на президента Румен Радев. Ако нямаме 121 депутати мнозинство, няма смисъл да предлагам кабинет, каза Василев вчера. Днес Андрей Гюров съобщи, че ПП още не са събрали 121 гласа подкрепа.

Ако първият мандат не бъде реализиран, "Демократична България" отправя призив към президента да проведе още един кръг консултации с партиите преди връчването на третия мандат, заяви Христо Иванов в парламента.

ДБ се надяват днес първият мандат да бъде изпълнен.

Интересите на страната са за това да има управление, защото следващата една година ще е ключова за справянето с поредицата от кризи и завършването на интеграцията ни в ЕС и НАТО. Ако изпуснем този времеви период, хвърляме страната в още един кръг конфронтация и политическа неизвестност, това може да се окаже изключително вредоносно за страната. Нашият призив е с първия мандат да бъде излъчено управление.

Партията направят всичко възможно за съставяне на правителство ако получи третия мандат, каза още Иванов.

"Въпреки че остават само часове, считаме, че наистина трябва да се подходи изключително отговорно към тази ситуация независимо от теснопартийните интереси. Включително ДБ, която е готова за избори, очаква подобряване на своите резултати. Заедно с това, след дискусия с нашите органи и парламентарната група, заявяваме, че сме готови да участваме в по-нататъшни консултации", коментира Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай