Хората на Янев готови за правителство. Какво трябва да е то?

"Български възход" ще работи за повече сигурност, справедливост, солидарност,

Хората на Янев готови за правителство. Какво трябва да е то? | StandartNews.com

За антикризисно правителство се обявиха от "Български възход" след срещата на нейни представители с контактната група, водена от експрезидента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси в парламента.

Считаме, че правителството трябва да е антикризисно, не програмно, не експертно, и поводът за това са няколкото кризи, в които се оказахме едновременно, заяви пред медиите Виолета Комитова от "Български възход". По думите й диалогът трябва да продължи.

"Български възход" ще работи, както вече са заявили, за повече сигурност, справедливост, солидарност, в полза на националните интереси на българското общество - на гражданите, на бизнеса.

Никога не сме говорили за управление, а, че партиите в Народното събрание трябва да си взаимодействат, да търсят решения, подчерта Комитова. Трябва всички политици много добре да преценят как и в какво биха участвали, ние сме най-малката парламентарна група (ПГ) и не можем да определяме условията, изтъкна тя.

По-рано днес контактната група разговаря с ПГ на ГЕРБ-СДС. В понеделник е срещата с ДПС. Писмени откази за консултации са изпратили от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". Контактната група е по инициатива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай