Харалан Александров съсипа политиците. В какво са се превърнали?

Според Александров ще спечелят повече системните партии, най-вече ГЕРБ, а и ДПС

Харалан Александров съсипа политиците. В какво са се превърнали? | StandartNews.com

Радев прави това, което може и както е свикнал. Има авторитарни тенденции по силата на неговата социализация в армията. Предстои да поеме голяма част от тежестта на развитието на тежката зима. Няма място за тревога, истинският проблем е извън страната. Политиците са се отдали на домашни дълбоко провинциални караници, докато селото гори. Има императивна необходимост от стабилно правителство. Така очерта обстановката в страната социалният антрополог Харалан Александров. 

По думите му има опит да се приключи разрушителен конфликт и да се започне сътрудничество между партиите. "Лидерът трябва да функционира на три интерфейса - към противниците си, където да започне нормализация на разговора и търсене на съгласие; вътре в организацията си, най-вече към радикализираните ядра, както и към външния свят", обясни той пред НоваНюз.

Според Александров ще спечелят повече системните партии, най-вече ГЕРБ, а покрай тях и ДПС. "Ще има естествена карантинизация на политическия диалог. Когато това се случи, Петков и Борисов ще се харесат. Недопускането на Митрофанова е символен жест, защото Русия има колониално отношение към нас. Влизаме във връзка с реалността и се осъзнаваме", смята той.

Мнението на Харалан Александров е, че зависи дали политиците влязат в разумен разговор, дали ще има успех или провал на лидерството. "Горещо се надявам, че поне част от лидерите ще вземат този изпит от историята и ще успеят да отидат към разбирателство. Ако не, алтернативата е авторитаризъм", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай