Хаос в Битоля! Скандални думи на адвоката на пиромана

Дядо му бил убит от български фашистки

Хаос в Битоля!  Скандални думи на адвоката на пиромана | StandartNews.com

В момента в Битоля тече протест в подкрепа на македонския певец Ламбе Алабаковски, който беше арестуван, след като подпали българския културен клуб в града.

Хората се стекоха в центъра пред сградата на полицията. Те блокираха една от главните улици с искане Алабаковски да бъде освободен веднага, тъй като според тях е невинен, ппедаде кореспондентът на Нова тв.

По думите на протестиращите той имал мотив за палежа на Културния център "Иван Михайлов", защото негов дядо бил убит от "български фашисти".

В момента Ламбе Алабаковски се намира в ареста в град Прилеп, където ще остане осем дни.

Според протестиращите обвинението срещу него е твърде тежко. Българската общност в Битоля обаче смята, че то трябва да бъде по-тежко.

"Нямаше нужда Ламбе Алабаковски да бъде задържан, след като се призна за виновен, а всичките му житейски планове, като завръщане на музикалната сцена в Македония и социалното му положение, не сочат, че той ще избяга", каза адвокатът му Драган Георгиев.

 "Ако искаше да избяга, веднага щеше да избяга и няма да признае вината си", каза още Георгиев.

Адвокатът се съмнява и в политическия момент в задържането на Ламбе, но не заради партийни игри, а поради общата ситуация в страната заради спора с България. "Това, което се случва с България, със сигурност има голям принос", каза Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай