Хамид Хамид на Молитвената закуска. Ключова среща за Шенген

Австрийски сенатор обеща подкрепа на България

Хамид Хамид на Молитвената закуска. Ключова среща за Шенген | StandartNews.com

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 48-ото НС Хамид Хамид присъства на 71-ото издание на Националната молитвена закуска във Вашингтон, давана от американския президент. Това съобщи пресцентърът на ДПС.

Американският президент Джо Байдън отправи своите послания към участниците в събитието, като се включи онлайн от Конгреса. Пред участниците в закуската говориха кралят на Йордания Абдула Хюсеин Втори и кралицата на Йордания - Рания.

Хамид, който е вицепрезидент на световните либерали, проведе среща с Джим Слатъри, бивш член на Камарата на представителите на Кънектикът, главен организатор на Националната молитвена закуска. Слатъри е и бивш конгресмен от Демократическата партия.

Хамид Хамид проведе и работна среща за влизането на България в Шенген. Той разговаря с австрийския сенатор проф. Йозеф Хьохтъл. Основната тема на разговора бе фактът, че страната ни е покрила всички критерии и изисквания за влизане в Шенгенското пространство. Проф. Хьохтъл обеща да помага на България, съобщи Хамид Хамид.

Срещите минаха добре. България има нужда от подкрепа на всяко ниво. Подобни срещи трябва да се правят по-често и по-интензивно, каза още Хамид. И допълни: „За пример мога да дам делегациите на Румъния и Косово. Първата бе от 14 души, втората – от 10.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай