Хаджигенов разкри какъв ще е кабинетът

Имаме мнозинство на опозицията

Хаджигенов разкри какъв ще е кабинетът | StandartNews.com

Не коалиция с останалите партии от протеста, не мисля, че тя е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант. Това заяви зам.-председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ адвокат Николай Хаджигенов. В интервю за бТВ той обясни каква ще е позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

Нашата позиция ще е готовност за участие „по някакъв начин“ в правителство или подкрепа на правителство на опозицията, каза адвокатът.

 „ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел“, заяви още Хаджигенов. Той поясни, че въпреки първоначалните търкания  в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока.

„Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. (…) Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри“, каза Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Бюрото ми е пълно с преписки, каза адвокатът. Но посочи, че няма да се откаже, защото трябва „някой, който да свърши работата, както трябва“.

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: „Ще положим промяна в закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай