Кенет Мертен и Георги Панайотов с уникален поздрав за Нова година (ВИДЕО)

Започваме следващите 120 години на приятелство между нашите страни, заявяват двамата посланици.

Американският посланик в България Кенет Мертен и българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов излязоха с уникално послание за Нова година. За първи път те направиха общо поздравление.

В него двамата посланици дават заявка, че ще продължат сътрудничеството си в редица области като енергетика, сигурност и търговия.

През новата година започва нова страница от вече 120-те години дипломатически отношения между САЩ и България с цел по-добрият живот на гражданите, казват двамата дипломати.

Видеото започва с поздрав на английски от Панайотов, и на български от Мертен. Искаме да ви пожелаем щастлива нова година, казват на български един след друг двамата посланици.

2023 г. е към своя край и ние имаме с какво да се гордеем, продължава Панайотов. Честването на 120-годишнината от дипломатическите отношения между България и САЩ показа богатата ни споделена история и многото начини, по които двете ни страни работят заедно, допълва Мертен.

Развиваме сътрудничеството си в редица области като сигурност, енергетика, търговия, култура, технологии, иновации, казва Панайотов. Всичко това цели да подобри живота на нашите граждани, категоричен е Мертен.

Докато се подготвяме да влезем в 2024-та година, ние също се подготвяме да отворим нова страница в двустранните отношения и да започнем следващите 120 години на приятелство между нашите страни, заявяват двамата посланици.

Нека празниците донесат на вас и вашите семейства уют, топлина и здраве. Моля приемете нашите пожелания за честита нова година, заявяват Мертен и Панайотов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай