Кацаров дава на прокурор строежа на детската болница

Ананиев: Здравният министър е перфектен манипулатор

Кацаров дава на прокурор строежа на детската болница | StandartNews.com

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров дава на Спецпрокуратурата строежа на Националната детска болница заради нарушения. Това съобщи той пред депутатите. Според него, закононарушенията са поредица и прокурорите трябва да проверят всички длъжностни лица, ангажирани по казуса, както и министрите на здравеопазването, както и тогавашния премиер Бойко Борисов, защото и той бил запознат.

Толкова неверни неща се казаха, министърът на здравеопазването е един перфектен манипулатор, отговори веднага бившият здравен министър Кирил Ананиев. Той твърди, че цялата процедура е спазена и че прокуратурата ще установи това.

Здравният министър Кацаров предложи и стара идея от 2018 година - Правителствена болница да стане национална педиатрия.

На изслушване в парламента дойде и управителят на НЗОК проф. Петко Салчев във връзка с казуса с отварянето на мегаболницата „Сърце и мозък" в софийското село Казичене. Планът е да бъдат разкрити 500 легла, 14 отделения и хеликоптерна площадка. Вместо като нова болница, обаче е записана като филиал на вече съществуващо лечебно заведение в Плевен.

Той пък уточни, че здравната каса не се занимава с инвестиции. Преди дни от болница „Сърце и мозък" уточниха в писмо до медиите, че проектът ще бъде реализиран чрез сътрудничество с водещи медицински центрове от Съединените американски щати и Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай