Караянчева: Депутатите на ГЕРБ не са съгласни с подадените оставки

Караянчева: Депутатите на ГЕРБ не са съгласни с подадените оставки | StandartNews.com

Подкрепям и тримата министри - Нанков, Московски и Радев. Но дали оставките им ще бъдат гласувани, не мога да кажа. Това зависи от премиера и от коалиционния съвет, който ще е в понеделник. Това, което бъде внесено в парламента, ще бъде гласувано. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по Нова тв.

"Виждам, че има голяма подкрепа за министрите Нанков и Московски. Но не ме карайте да гадая. Аз съм председател на парламента, а въпросът за оставките е в правомощията на премиера и коалиционния съвет", обясни Караянчева.

Тя призна, че депутатите на ГЕРБ не са съгласни с подадените оставки, но "това е поемане на политическа отговорност".

"Дали оставките ще се приемат зависи от работата и от степента на виновност. Вина има, но смятам, че тя е на по-ниски нива. Не бих подкрепила оставките, защото познавам и тримата министри. Знам, че са професионалисти и хора на честта. Когато има загубени човешки животи, това е трагедия. Оставките не са решение на проблема, но те са морален акт", добави Караянчева.

Тя беше категорична, че няма да има предсрочни избори и коалицията ще изкара пълен мандат. Според нея обаче коалиционните партньори са допуснали една голяма грешка - да си говорят през медиите. Караянчева се надява след последния коалиционен съвет комуникацията вече да се случва по друг начин.

"Отношенията са динамични. В една коалиция понякога по-малките партии се притесняват, че ще се обезличат и посланията, които изпращат към своите избиратели са по-емоционални, защото трябва да покажат, че са фактор в тази коалиция", смята Караянчева.

По повод старта на политическия сезон и напускането на БСП Караянчева заяви, че това е заявка за начало на предизборната кампания.

"БСП сега тръгва сред хората, а ние сме постоянно при тях. Работата на парламента е да бъде конструктивен и да решава проблемите. Трябва да има дебати, но не трябва да се стига до лични нападки. Това дразни хората и ги кара да сменят канала на телевизора", каза председателят на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай