Караянчева се извинява след решение на Борисов

Министрите даряват половината си заплата, ГЕРБ иска замразяване на депутатските пари

Караянчева се извинява след решение на Борисов | StandartNews.com
  • Министрите даряват половината си заплата, ГЕРБ иска замразяване на депутатските пари

Председателят на НС Цвета Караянчева публично се извини, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че депутатите от ГЕРБ ще предложат замразяване на депутатските заплати на нивата от декември 2019 г.. Това е решение на управляващата партия, съобщи Борисов на брифинг в МС. Министрите пък ще вземат решение да дарят половината си заплати.

Веднага след това Караянчева се извини във фейсбук да думите си от снощи, когато в интервю за бТВ нарече замразяването на депутатските заплати популизъм.

"В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“. И не, не говоря за експертите и лекарите, макар че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се разберат най-после по въпроса за ползата от маските. Говоря за себе си", написа Цвета Караянчева. И продължи: "Снощи казах по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай