Каракачанов: Нинова е следвала полицаите

Вицепремиерът няма информация за нарушения при строежа на оградата по границата

Каракачанов: Нинова е следвала полицаите | StandartNews.com

Не полицаите са следвали Корнелия Нинова, а тя тях. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Повод бе твърдението на първата социалистка, че при посещението й в Ямболско срещу нея имало полицейщина. Нинова дори заяви, че сезира с писмо европейските посланици за това.

Били са двама полицаи с една патрулка. Те не са я следвали, бяха там. На практика тя ги следва като отива при тях, обясни вицепремиерът. И допълни: „Полиция имаше, и то по една патрулка от местните РПУ. Контролираше се да не би заразените животни да се изнесат и оттам да плъзне заразата“.

„Във въпросното село, в което беше Корнелия Нинова и в съседните села имаше патрули, за да не се изнася заразеният добитък. Никой не е следил никой“, коментира още Каракачанов.

„Корнелия Нинова си позволи да излъже пред журналистите и след това се отрече, разбира се. Излъга, че се избива добитъкът в Странджа, за да се принудят хората да се изселят“, каза вицепремиерът. „Точните й думи бяха: „Нали четете, че на Безмер нощно време кацат самолети с нелегални мигранти“. Това е гнусна лъжа. Тогава поисках проверка от ДАНС, макар че ми е ясно, че няма как не да кацне, да излети самолет от военно летище, без аз да знам“, припомни Красимир Каракачанов. И допълни: „Това е мащабна лъжлива кампания, част от кампанията за фалшивите новини, с които се целеше да се дестабилизира положението“.

По повод експертизата на Прокуратурата на оградата по границата, министърът обяви: „Ако Прокуратурата е направила проверка и е констатирала нарушения, виновните лица трябва да носят отговорност“. Той отговори отрицателно на въпроса има ли информация за нарушения. „Изграждането на оградата беше възложено на областните управители. Не познавам нито един от тримата, които са провеждали процедурите“, заяви Красимир Каракачанов. „Не познавам и доклада на ДАНС за оградата“, каза още той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай