Караджов вади документи: Асен Василев искал да даде 1,3 млрд. на "фирми-крадци"

Това, че МРРБ е разковничето на оттеглянето, това е фалшива теза, каза министърът в оставка

Караджов вади документи: Асен Василев искал да даде 1,3 млрд. на "фирми-крадци" | StandartNews.com

Това, че МРРБ е разковничето на оттеглянето, това е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателят от първия ден, когато разбра, че дните на правителството са преброени. Той по някакъв начин насочи агресията си към мен, към МРРБ.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов на пресконференция на партия „Има такъв народ“.

Караджов коментира едно от обвиненията срещу него – за исканите от него 1,2 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътища, които щели да отидат при „фирми-крадци“.

Той извади документи и припомни, че в предишния парламент, в качеството си на служебен министър Асен Василев е направил предложение: „В 46-ия парламент той предлага за още незавършилата 2021 г. на същите тези "фирми-крадци"да се платят 1,3 млрд. лв.“.

„Това ли са тези комисионни? Къде е мафията? „Мафията е в „Промяната“. 6 месеца преди аз да встъпя в длъжност изобщо“, подчерта Караджов.

„Става дума за пари, които някой е получил още тогава, защото след това са сключени едни анекси и някой, който и в момента ги получава“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай