Караджов с разкритие кой носи цялата вина в държавата

Министърът каза, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”

Караджов с разкритие кой носи цялата вина в държавата | StandartNews.com

Вината за вкарването на държавата в безпътица е на „Продължаваме Промяната” (ПП), категоричен е вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов.

„Вината за това я носят централната организация в тази коалиция - ПП. Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три, като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар. „преговори в мола”, разказа Караджов. 

„Колата се счупи в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе, без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави министърът, който е от квотата на "Има такъв народ" (ИТН).

„За някои решения разбирахме от медиите. Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет”, посочи Караджов в интервю за Нова телевизия.

„Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още регионалният министър.

Запитан дали намира някаква вина в ИТН, той отговори: „Не, през цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите”.

Караджов беше категоричен, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”.

„Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя е това, което решава сериозните проблеми на хората”, каза той.

Според министъра след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което по думите му е по вина на Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай