Карадайъ разкри в Джебел марката на ДПС

Движението с две големи обещания

Карадайъ разкри в Джебел марката на ДПС | StandartNews.com

Движението за права и свободи е еталон за местно самоуправление, а вътре в ДПС, вие казвате, че Джебел е модел за управление. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Джебел. В нея участваха кандидатът за кмет на града Неджми Али, социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов и екипа на Централния предизборен лъч.

От д-р Хасан Адемов знам, че средната работна заплата в България е 1957 лв. Средната заплата за Кърджали е 1457 лева, а в Джебел - 1757 лева, посочи Карадайъ.

Джебел вече се превърна в марка за местно самоуправление, каза още лидерът на ДПС. И посочи, че в изминалия мандат в града са реализирани 57 големи проекта. Най-малко толкова ще бъдат реализирани и в следващия мандат, пожела Карадайъ.

Два ангажимента поема ДПС, съобщи Мустафа Карадайъ. Първият е създаването на специален фонд за общински проекти в държавния бюджет. Целта е в него да бъдат вложени поне 1 милиард лева.

Вторият ангажимент е промяна в Закона за насърчаване на инвестициите, с която общинските съвети да могат да издават специални сертификати за местни инвеститори клас А и клас Б.

За 4 години разкрихме 490 работни места, 85 - допълнително, заяви кметът на Джебел Неджми Али, който се кандидатира за нов мандат.

Това е сериозен принос за развитието на нашата община, каза Али. Той съобщи, че голямата му цел е разработване на подробни устройствени планове за терени, на които да бъдат привлечени нови инвеститори.

Искаме да разкрием още най-малко 250 работни места, заяви Неджми Али.

Другата му голяма цел е развитието на културно-историческия туризъм. Направим ли го, това означава хотели и съпътстващи малки и големи фирми, които да предоставят услуги в най-различни сфери, обясни кандидат-кметът.

Работим съобразно нашата програма и даденостите на община Джебел. Не пропускаме нито една възможност по отделните мерки на оперативните програми. Към момента имаме проектна готовност за над 20 млн. лв., съобщи Неджми Али.

Човек изпитва удоволствие, когато види изграденото и добрите резултати, ние ги постигаме. Но без партийната подкрепа нищо от това не може да се случи. Убеден съм, че в Джебел ще постигнем още по-добри резултати, защото няма ангажименти които сме поели и не сме изпълнили, обобщи Али.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай