Карадайъ се среща с Ердоган в двореца

Делегация на ДПС е на посещение в Турция

Карадайъ се среща с Ердоган в двореца | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще се срещне днес с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който е лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието.  Срещата ще се състои в османския имперски дворец „Вахдеттин“, където Ердоган приема държавни глави.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ положи венец пред гроба на Ататюрк

Делегация на ДПС е в Турция по покана на Ердоган. Целта на визитата е срещи с четирите основни политически партии в страната. Заедно с Карадайъ в делегацията участват зам.-председателят на ДПС Aхмед Ахмедов и евродепутатът и вицепрезидент на партия АЛДЕ Илхан Кючюк.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ в Турция, на среща с Ердоган

Може да бъде изображение с 3 души и изправени хора

В рамките на посещението си в Турция лидерът на ДПС се срещна с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. „Винаги ще застанем до нашите сънародници“, заяви Чавушоглу по време на срещата.

Може да бъде изображение с 7 души, изправени хора и костюм

„Винаги ще застанем до нашите сродници, които представляват мост на приятелство между нашите две страни“, заяви външният министър, цитиран от Анадолската агенция. Външният министър Мевлют Чавушоглу се похвали за срещата с делегацията и пусна снимка в Туитър.

След срещите с  министъра на външните работи на Р Турция Мевлют Чавушоглу,  представители на четирите основни политически партии и отдаването на почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, полагайки венец на гроба му в мавзолея в Анкара, визитата на делегацията на ДПС продължи днес с част от културната програма, която  включва посещение на синята джамия “Султан Ахмет” и желязната църква “Св. Стефан”, Истанбул.

Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора и на закрито

Може да бъде изображение с изправен, паметник и на открито

 

Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора, паметник и на открито

Може да бъде изображение с един или повече хора и на закрито

Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора и на открито

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай