Вторник,

Карадайъ пита ГЕРБ за абревиатурата ПКП

От: СТАНДАРТ -
Карадайъ пита ГЕРБ за абревиатурата ПКП
A
A
A

Скандал зарази буквата П избухна в парламента. По време на дебатите за промените в правилата за гласуване заради епидемичните мерки, музикантът Калин Вельов – депутат от ГЕРБ, реши да се пошегува. Той обясни, че микрофоните в студиата имат черни мрежички, чиято цел била да спират компресията от въздух при пеене. Това се случвало особено при произнасяне на думи, които съдържат буквата „п“. Затова на предизборните срещи тези думи трябвало да се избягват, защото имало по-голяма опасност от заразяване с коронавирус.

„Думи, които съдържат „п“, и евентуално биха били скандирани на такива срещи, като БСПе или ДПеС, са опасни за здравето, т.е. много е важно да ограничим и да предпазим хората. Това е чисто технически, разбира се, с чувство за хумор, но е истина“, добави Вельов.

Председателят на парламента Цвета Караянчева се засмя и заяви: „Благодаря, г-н Вельов. Разсмяхте залата.“

Последва обаче горчива за нея реплика от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Извинявайте, репликата ми е във въпросителна форма. Абревиатурата ПКП влиза ли в тази форма или не влиза“, попита Карадайъ.

Усмивката на шокираната Цвета Караянчева в този момент угасна. Тя успя да промълви: „Г-н Карадайъ... ще се въздържа от коментар. Това беше толкова грозно...“

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички