Карадайъ отива в Брюксел. Ключови срещи

Срещи на високо ниво в Брюксел ще има председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ отива в Брюксел. Ключови срещи | StandartNews.com

Срещи на високо ниво в Брюксел ще има председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Заедно с него по време на визитата в сърцето на Европа ще бъде и съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

Европейските разговори на Мустафа Карадайъ започват още в понеделник -  31 януари -  когато лидерът на ДПС ще има онлайн разговор с Вера Юрова, зам. - председател на ЕК по ценности и прозрачност.

Във вторник Карадайъ ще е на посещение в централата на партия АЛДЕ в Брюксел и ще има среща с народни представители от Северна Македония.

След това Карадайъ ще разговаря с Хуан Фернандо Лопез Агилар, председател на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), както и с Адриан Васкез Лазара, евродепутат и председател на Комисията по правни въпроси на ЕП. Лидерът на ДПС ще се срещне още със Стефан Сежурне, председател на групата „Обнови Европа“ в ЕП. Карадайъ ще разговаря и със Софи ин‘т Велд, евродепутат, председател на Група за наблюдение на демокрацията, правовата държава и основните права към Комисия LIBE в ЕП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай