Кънев: Упорството на Искров е много вредно за България

Кънев: Упорството на Искров е много вредно за България | StandartNews.com

Русе. "Безспорно упорството на г-н Искров да седи на поста си е нещо много вредно за България в момента. И аз продължавам да се надявам, че той ще прояви разум". Това каза в Русе съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му нито една политическа сила от мнозинството не приветства оставането на Иван Искров като управител на БНБ. "Не сме готови и мисля, че това е все пак правилното, да разклатим държавата, като вземем едно незаконно решение за прекратяване на мандата, защото то би било след това оспорено, изобщо доста проблеми би създало", каза още Кънев, цитиран от БГНЕС.

Според съпредседателя на РБ има нужда от сериозни промени в сферата на финансовите регулатори. "Със сегашното ръководство на БНБ, със сегашното ръководство на Комисията по финансов надзор и най-вече с практиките, които те са наложили, България няма да бъде страна, в която да се вкарат големи чуждестранни пари. Тя не излъчва достатъчно сигурност. Така че е необходимо най-късно през октомври, когато изтича мандатът на г-н Искров, да сме готови с много сериозен кандидат за управител на БНБ, който да излъчва съвсем различен тип на управление. Преди това с изборите на зам.-управители на банката да сме излъчи тази воля за промяна и без съмнение да сме променили както законодателството, така и персоналния състав на КФН", каза още Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай