Кънев: Споразумението за Реформаторския блок е сериозен успех

Кънев: Споразумението за Реформаторския блок е сериозен успех | StandartNews.com

София. „За нас няма съмнение, че годината завърши със сериозен политически успех. Той е подписването на политическото споразумение за Реформаторския блок, което приключи една ера на разделение. Всъщност подписването на учредително споразумение за траен политически съюз сложи край на тези 10-годишни стратегически грешки. Това каза лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев пред "Фокус".

През 2013 година всички реформаторски партии в България доведоха поредица от свои стратегически грешки до своя логичен край, обясни той. "Не можем да кажем, че грешките бяха допускани в рамките на 2013 година. Те бяха допускани системно в продължение на повече от десетилетие, но в крайна сметка доведоха до недооценяване на силата на политическата мафия в България, на дълбочината на корумпираност на българската демокрация, на дълбочината на нездравите процеси в българската икономика, степента, в която изборите в България са нечестни, степента, в която медийната среда е нечестна.Това в крайна сметка доведе до грешката да се явим с 4-5 отделни листи и да оставим стотици хиляди или може би 1 млн. български граждани непредставени в българския парламент", добави Кънев.

По думите му през тази година са били казани изумителни политически лъжи и е трудно да се определи коя е най-голямата. Кънев открои като лъжа на управляващите твърдението им, че подобряват икономическото положение на българите. „На фона на непрекъснато задълбочаващата се икономическа депресия, на изключително ниските доходи, на непрекъснато намаляващите работни места при вече висока безработица, на усилващата се емиграция от страната, да стоят и да твърдят в очите на хората, че тяхното икономическо положение се подобрява, в богатия на лъжи политически живот е необичайно нахално", добави Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай