Кънев: Подкрепа за ГЕРБ, но не безусловна

Кънев: Подкрепа за ГЕРБ, но не безусловна | StandartNews.com

София. Реформаторският блок няма да подкрепя безусловно друга политическа сила за съставяне на правителство, обяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев по Нова ТВ. "С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели", категоричен беше той. По думите му не съществува трети поносим партньор сред партиите, влезли в Европарламента. Затова според Кънев изходът е в увеличаване на гласовете за реформаторите. Той отбеляза обаче, че на евроизборите Реформаторският блок е постигнал половината от това, което може.

Лидерът на ДСБ коментира смяната на депутата, която блокът изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че с преференциалния вот на 25 май вторият в листата Светослав Малинов е изместил водача Меглена Кунева. 

„Нямаше изненада, това беше един от възможните сценарии на развитие. Реформаторският блок винаги е искал да има преференция. Това е записано в нашата програма", обясни говорителят на Реформаторския блок. „Това, че при нашите избиратели преференцията бе използвана, не е изненадващо. Тя беше насърчавана", добави Кънев. Според него тази възможност при избора дава голяма свобода на гражданите да изразят своите предпочитания.

„Бях през цялото време до Меглена по време на кампанията. Видях как предава посланията на блока. Не бих могъл да си представя тази успешна кампания с друг водач", подчерта Радан Кънев. 

„Моята цел в момента е да гарантирам единството на Реформаторския блок, да гарантирам, че тези преференциални резултати няма да се превърнат във вътрешно напрежение", каза още говорителят на реформаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай