Кънев: Не преяждаме с власт, а с отговорности

Кънев: Не преяждаме с власт, а с отговорности | StandartNews.com

Реформаторски блок не преяжда с власт, а с отговорности. Това заяви съпредседателят на партията Радан Кънев в сутрешния блок на бТВ. Той изтъкна, че твърдението за преяждането с власт е „долна и възмутителна опорна точка", както и „нелепа клевета, която се разпространява по гьобелсов модел".

Министерствата на здравеопазването, на образованието и на отбраната - в тях зам.-министрите не са от Реформаторския блок, а са експерти, обясни Кънев. И уточни, че по време на тройната коалиция във ведомствата е имало по осем зам.-министри – всички представители на управляващите партии.

"Изолацията на БСП и ДПС от властта зависят от РБ. Благодарение на нас се вадят техните партийци от ключовите позиции. Реформаторите преяждат не с храна, а с отговорност. Отвсякъде имаме кризи, а реформаторите запълват дупките, във всяка сфера има ежедневна борба. Реформи за 3 месеца няма, особено при язви, копани с десетилетия", коментира Кънев.

"Без общи усилия реформа не може да има. Общото усилие идва от Министерския съвет, минава през Народното събрание, а след това трябва да има и кадрови решения, които да реализират реформата", каза още той по повод обвиненията срещу партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай