"Калинки" развалят качеството на администрацията

Зинаида Златанова алармира за опасност да изпуснем стотици милиони от еврофондовете

"Калинки" развалят качеството на администрацията | StandartNews.com

София. "Качеството на администрацията е пострадало сериозно от практиката на назначенията без ценз, каза в интервю за БНР вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Тя подчерта, че проблемът е главно в този, който е допуснал това да се случва, а не в самите служители. Част от „калинките" вече са освободени, други сами са решили да напуснат, поясни вицепремиерът.

Златанова отново алармира, че страната ни ще загуби много пари от европейските фондове.
"В края на тази година България ще загуби пари по еврофондовете между 200 милиона и 500 милиона евро. Ще загуби пари и защото в последните шест месеца страната имаше други приоритети. Това допринесе за поглед върху еврофондовете, който ги слагаше по-назад в дневния ред", коментира тя.

Тя призова да спре медийната надпревара с предишните управляващи кой повече пари ще загуби и кой е договорил по-лошата рамка за България.

"Ако продължават да се стараят колегите от предишното правителство, мисля, че могат да спечелят състезанието. Това е контрапродуктивно за нашата държава, не това искат гражданите. Финансовата рамка е договорена, нашата цел е да направим по-добри програми за следващите години", каза Златанова.

На въпрос кога ще бъдат назначени заместник- министрите в нейното ведомство, тяказа, че това ще стане, когато намери подходящите хора и че не би трябвало бързането да бъде за сметка на качеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай