Четвъртък,

Какво бъдеще чака Борисов? Коментар от Тома Биков

От: СТандарт -
38402
Какво бъдеще чака Борисов? Коментар от Тома Биков
A
A
A

Имаме достатъчно варианти и на този етап не бива да изключваме нито един от тях. Г-н Борисов е бил три пъти премиер на България и е естествено той да бъде в късата листа. Това заяви в ефира на Нова тв политикът от ГЕРБ Тома Биков на въпрос на Виктор Николаев дали Борисов ще е предложението за премиер на партията.

Кой трябва да е първи в тази листа не мога да ви кажа. Не очаквате да ви кажа от сега кой ще ни е кандидат за министър-председател, нали? Харесва ми обаче, че очаквате да сме първи на изборите“, каза той.

„От тези дни нататък трябва да мислим как решаваме на първо място политическата криза. Ако не решим нея, нито една друга криза няма да може да бъде решавана ефективно. Много нови неща предлагахме и в рамките на 47-то НС. Предложихме компенсация на тока на бизнеса още декември месец, но не беше прието, защото го предлагаме ние. Ако обаче беше прието, тази инфлационна спирала нямаше да се случи“, каза Биков.

По думите му ГЕРБ готви антикризисна програма, която за 2-3 месеца да ограничи инфлацията.

„Ние предлагаме идеи и който ги споделя е добре дошъл. По никакъв начин аз не мога да гарантирам, че ще има правителство в рамките на 48-ия парламент. Ако това се случи, отговорността за неизлъчване на правителство, ще се носи от тези, които разтуриха 45-тото, 46-тото и 47-мото НС. Единственият шанс за правителство е ГЕРБ да победи със значителна разлика втората политическа сила, която и да е тя“, завърши политикът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички