Четвъртък,

Кадиев с манифест, но без АБВ и Дончева

От: Failed to load user -
1868
Кадиев с манифест, но без АБВ и Дончева
A
A
A

Георги Кадиев обяви днес новия си проект – политическата партия "Нормална държава". "Всичко отначало" е мотото на формацията. Очаква се документите ѝ да бъдат подадени в съда до май. Кадиев изключи възможността да си сътрудничи с другите отцепили се леви проекти – "Движение 21" на Татяна Дончева и АБВ на Георги Първанов, информира още бТВ.

Депутатът отказа да определи партията като лява, дясна или центристка, като по думите му същността ѝ ще си проличи от бъдещите действия и политики. Според Кадиев в България няма нито една завършена пълна реформа, затова "пътят е да се започне всичко от начало".

В манифеста, който приеха учредителите, се настоява за спасяване на България от олигархията.

Учредителите пък носеха на ръкавите си бели ленти, които символизират новото начало и чистите им намерения.

По думите на Кадиев първата и основна задача на новата партията ще е борбата с корупцията. Сред приоритетите на "Нормална България" ще са също икономиката и завръщането на младите хора в България.

"Забравете всякакви лични амбиции за кариера, ако изберете да бъдете член на партия "Нормална държава", това не е вашата партия. Ние сме партия, за да дадем нещо. Ние сме от добрите", обърна се Кадиев към учредителите.

Ангажиментът, който той пое пред делегатите беше: "Да остана същият. Да не ви предам, продам, да не мина от другата страна на линията, която разделя добрите от лошите."

"Държава, която е последна по икономическо развитие в ЕС, не е нормална", заяви Кадиев. По думите му за последните девет години, откакто сме в ЕС, не Европа е дошла в България, а българите са отишли в (другите страни от) ЕС.

"За 27 г. направихме от държавата си територия – без мечти, без идеи, напусната от 2 млн. души, които са извън страната си, работят и раждат децата си извън България. Всяка година град като Видин изчезва. След 50 г. други хора ще дойдат у нас и ще говорят на друг език", каза Кадиев.

"България е страна, в която група фирми са си разделили обществени поръчки, а корупцията е в особено големи размери", посочи той.

"Коренът на това зло е политиката и това е мястото, откъдето може да започне решаването на този проблем", каза още Кадиев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички