Кадиев с манифест, но без АБВ и Дончева

Кадиев с манифест, но без АБВ и Дончева | StandartNews.com

Георги Кадиев обяви днес новия си проект – политическата партия "Нормална държава". "Всичко отначало" е мотото на формацията. Очаква се документите ѝ да бъдат подадени в съда до май. Кадиев изключи възможността да си сътрудничи с другите отцепили се леви проекти – "Движение 21" на Татяна Дончева и АБВ на Георги Първанов, информира още бТВ.

Депутатът отказа да определи партията като лява, дясна или центристка, като по думите му същността ѝ ще си проличи от бъдещите действия и политики. Според Кадиев в България няма нито една завършена пълна реформа, затова "пътят е да се започне всичко от начало".

В манифеста, който приеха учредителите, се настоява за спасяване на България от олигархията.

Учредителите пък носеха на ръкавите си бели ленти, които символизират новото начало и чистите им намерения.

По думите на Кадиев първата и основна задача на новата партията ще е борбата с корупцията. Сред приоритетите на "Нормална България" ще са също икономиката и завръщането на младите хора в България.

"Забравете всякакви лични амбиции за кариера, ако изберете да бъдете член на партия "Нормална държава", това не е вашата партия. Ние сме партия, за да дадем нещо. Ние сме от добрите", обърна се Кадиев към учредителите.

Ангажиментът, който той пое пред делегатите беше: "Да остана същият. Да не ви предам, продам, да не мина от другата страна на линията, която разделя добрите от лошите."

"Държава, която е последна по икономическо развитие в ЕС, не е нормална", заяви Кадиев. По думите му за последните девет години, откакто сме в ЕС, не Европа е дошла в България, а българите са отишли в (другите страни от) ЕС.

"За 27 г. направихме от държавата си територия – без мечти, без идеи, напусната от 2 млн. души, които са извън страната си, работят и раждат децата си извън България. Всяка година град като Видин изчезва. След 50 г. други хора ще дойдат у нас и ще говорят на друг език", каза Кадиев.

"България е страна, в която група фирми са си разделили обществени поръчки, а корупцията е в особено големи размери", посочи той.

"Коренът на това зло е политиката и това е мястото, откъдето може да започне решаването на този проблем", каза още Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай