Кадиев с условие към ИТН. Ще мине ли?

Сложи червена линия, от която БСП нямало да отстъпи

Кадиев с условие към ИТН. Ще мине ли? | StandartNews.com

Препъникамък пред преговорите между БСП и Има такъв народ за подкрепата на новото правителство сложи депутатът от левицата Георги Кадиев.

С публикация във Фейсбук той обяви, че за него съдбата на комплекса Марица-Изток е червена линия в преговорите с „Има такъв народ“.

„Техните изявления предвиждат “четири технологични парка” там, каквото и да значи това. Служебното правителство предвижда закриване на Мини Марица-Изток и преминаване на ТЕЦ Марица-Изток 2 на газ“, пише Кадиев.

Той припомня, че позицията на БСП е за продължаване на преговори с Брюксел с цел удължен преходен период, за да се намери  технологично решение.

„Този комплекс е работа, доходи и живот на десетки хиляди семейства в Гълъбово, Раднево, Стара Загора, Симеоновград, Нова Загора, Ямбол. Затова е червена линия“, обяви още депутатът.

Припомняме, че в същото време президентът Румен Радев изтъква по време на консултациите на "Дондуков" 2, че Европейската комисия вече е поискала от България времеви график за трансформацията на въглищната икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай