Кадиев хвърля ръкавица на БСП Стара Загора

Иска състезание с преференции

Кадиев хвърля ръкавица на БСП Стара Загора | StandartNews.com

Лидерът на”Нормална държава” Георги Кадиев, който сега е в широка лява коалиция с Корнелия Нинова, хвърли ръкавица на БСП Стара Загора. Местните социалисти скочиха срещу спускането му от „Позитано” 20 за водач на червената листа и заплашиха с бойкот. Днес Кадиев отива на среща с тях, за да се опита да изглади проблема. Но от сутринта им предложи състезание с преференции.

„Нямам намерение да влизам в битка и някой да ми стреля в гръб. Нямам никакъв проблем да се дръпна назад и да се боря за преференции. Обаче и другите да направят така. Силата на БСП е да се бориш всеки ден“, заяви Кадиев. И повтори, че няма проблем и последното място в листата да заеме, защото знае как да се бори с преференции.

„Докато съм бил вътре в БСП, винаги съм бил критикар, защото съм искал да я променя. Искал съм оставката на Станишев, на други хора, на мен са ми искали оставката. В момента, в който излязох, не съм казал една дума, защото вярвам, че след като не можеш да бъдеш част от решението, не трябва на бъдеш част от проблема“, каза Кадиев пред бТВ. Той съобщи, че Нинова е направила първата крачка за коалиция. Тя поканила него и АБВ. Приех, защото ми омръзна лявото да яде бой от всички посоки, и резултатът е виден в последния парламент – 43 депутати в ляво и 197 от всички останали страни“, обясни Георги Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай