Кабинетът дава още 35 млн. за ограда срещу мигрантите

Кабинетът дава още 35 млн. за ограда срещу мигрантите | StandartNews.com

Ремонтират Аспаруховия мост с 5 млн. нови улици и храм в Монтана за 1 млн.

На днешното правителствено заседание са одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2016 г., в размер до 35 млн. лв. Средствата са за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол, става ясно от правителствената пресслужба. Осигуряването на средствата за продължаване на инженерното съоръжение е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, и овладяване на бежанската вълна.

Ето и останалите средства, които кабинетът отпуска като допълнителни средства за ремонтни дейности в различни общини. Предоставените средства по бюджетите на изброените общини са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет, се казва в информацията от Министерски съвет.

За реализиране на неотложни ремонти по част от съоръженията на Аспарухов мост се предоставят 5 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура". Дейностите, които се финансират, обхващат реализирането на първи етап от обект „Основен ремонт и реконструкция на Аспарухов мост, гр. Варна – естакадна част заедно с удължението, жп надлези и пътни възли към него".

По бюджета на община Кула са разчетени 258 хил. лева за частичен ремонт и преустройство на дом за стари хора в града.

За доизграждане на източноправославен християнски храм „Свети дух" и за рехабилитация на улици в Монтана се предоставят 1 млн. лева.

По бюджета на община Видин се предлага да се разпределят 1 000 хил. лева, предназначени за рехабилитация на общински улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай